Doe zelf de tennisarmtest

Wat kunt u verwachten?

Wij maken in onze praktijk onderscheid in twee typen tennisarm / tenniselleboog. We kennen de klassieke variant die veroorzaakt wordt door plaatselijke overbelasting (grijpfuncties tijdens werk of sport) en de wat meer complexe variant waarbij ook de nek of schouder betrokken is (zoals houdingsafhankelijke klachten). De klassieke variant reageert het snelste bij de door ons gebruikte behandelmethode. Bijna altijd zijn dan slechts 3 behandelingen nodig. Bij de wat meer complexe variant wordt ook aandacht gegeven aan de nek of schouder, waarbij meer dan 3 behandelingen nodig zouden kunnen zijn.

Om inzicht te krijgen welk type tenniselleboog u hebt, kunt u onderstaande vragenlijst invullen.
Klik op het cirkeltje bij ja of nee.


Zit de pijn aan de buitenzijde van de onderarm / elleboog?
Hebt u aan dezelfde zijde pijn of tintelingen in de pols of vingers?
Hebt u aan dezelfde zijde pijn in de bovenarm?
Hebt u het afgelopen jaar nek- of schouderklachten gehad?
Is met de hand knijpen (aan de zijde van uw klachten) pijnlijk?
Kunt u de betreffende elleboog volledig en pijnvrij buigen / strekken?
Is duwen op de plaats waar u de klachten hebt pijnlijk?
 


Bij 6 of 7 punten: De kans is groot dat u de klassieke variant van een tennisarm / tenniselleboog heeft. Zeer waarschijnlijk zijn slechts 3 behandelingen nodig.
Bij 5 punten of minder: U heeft zeer waarschijnlijk een tennisarm / tenniselleboog die ook een relatie heeft met uw nek of schouder. Mogelijk zijn er meer dan 3 behandelingen nodig. Indien u de afstand tot onze praktijk te groot vindt, kunt u overwegen om de eerste 3 behandelingen tóch bij ons uit te laten voeren. In overleg zou de verdere behandeling dan ook bij een collega-fysiotherapeut in uw eigen omgeving uitgevoerd kunnen worden.

Contact

Vul hieronder uw gegevens en vraag of opmerking in.
Vermeldt u even als u teruggebeld wilt worden.


Zorgkaart Nederland


Tweets by @RonaldKorsten