Uitleg tennisarm

Meer over een tennisarm

Kenmerkend voor een tennisarm / tenniselleboog is pijn in het bovenste / buitenste deel van de onderarm. Meestal treedt de pijn op tijdens knijpen of bovenhands tillen. De klachten kunnen ontstaan door een verkeerde backhand-/ of opslagtechniek tijdens tennissen. Echter, ook herhaaldelijk wringen, bovenhands tillen (met gestrekte elleboog) en plotselinge krachtige rekbewegingen kunnen een oorzaak zijn.

Het beeld wordt complexer wanneer er tevens sprake is van een pijnlijke schouder aan dezelfde zijde of nekklachten. Vooral wanneer die klachten er al waren vóórdat de onderarmpijn op kwam zetten is het mogelijk dat de klachten in de elleboog voor een deel verklaard kunnen worden als een vorm van uitstraling.

Hoe ontstaat een tennisarm?
Als gevolg van activiteit kunnen haarscheurtjes ontstaan in het spier-peesgedeelte van één van de pols-strekspieren. Door rust of verkeerd gebruik ontstaan er tijdens de herstelperiode verklevingen in en rond de tennisarm-spier. Het unieke van de gebruikte behandelmethode is dat er een speciale techniek gebruikt wordt om deze verklevingen op te heffen! Door na de behandeling de normale dagelijkse bewegingen weer op te pakken en juist niet te rusten, herstellen de spiervezels zonder dat er nieuwe verklevingen optreden.
Om herhaling te voorkomen wordt een huiswerkoefening meegegeven die gedurende 6 weken uitgevoerd dient te worden.

3 Behandelingen binnen 3 weken?
Voor de klassieke vorm van de tennisarm / tenniselleboog zijn slechts 3 behandelingen nodig. Indien de klachten in verband staan met (al of niet sluimerend aanwezige) nek- of schouderklachten, zijn meestal meer behandelingen nodig. Het beeld is dan immers complexer en alleen het behandelen van de elleboog zal mogelijk onvoldoende afname van de klachten geven.

Contact

Vul hieronder uw gegevens en vraag of opmerking in.
Vermeldt u even als u teruggebeld wilt worden.

Tweets by @RonaldKorsten